Pantofiorii tip „mers descult” – alegerea perfecta pentru primele incaltari

         Pantofii tip mers descult (prewalkers cum mai sunt cunoscuți) sunt singurii care imită perfect senzația de picior desculț (gândește-te că are aprox. 30 grame unul) iar cu cât pielea este mai moale, căptușela mai fină (este un must captușeala pentru că numai astfel poți să-l încalți fără ciorapi- decât în pantofi), cu atât se simte mai confortabil, cu cât sunt mai lejeri pe picior, cu atât îi acceptă mai bine!


        Am avut atat de multe discuții cu diverse mămici care spuneau că nu-si pot permite pantofii de interior și că vor cumpăra șosetele antirapante, încât am decis să fac eu însămi o analiză a situației din punct de vedere economic. Surpriză, pantofii de interior din piele (nu recomand absolut deloc materiale artificiale!) sunt cea mai ieftină variantă pe termen lung, cea mai sănătosă și comodă pentru copilul tău! Cum așa? Hai să analizam corect! Șosetele antiderapante (cele ieftine) devin inutile după doar câteva spălări pentru că le vor cădea brobonelele (testat), iar cele scumpe te costă mult mai mult setul (garantat ai nevoie de minim 6-7 perechi) decât o pereche de pantofi de interior! Să nu mai punem în discuție faptul că mulți copii sunt pufoși, fapt pentru care efectiv nu suportă banda cusută a șosetelor care pare că le strânge cumva degetelele pufoase.


          Prima pereche de pantofi va fi cumpărată de când bebe s-a ridicat singur pe lângă canapea/în pătuț și a facut primii pasi în lateral, numai după ce i-a tocit pe acestia pe afara (doar dacă afară este uscat îi recomand a fi utilizați și la exterior), treci la pantofii mers deculț de exterior cu tălpic flexibil de cauciuc.


          În medie, prima pereche de încăltari de interior trebuie să fie cumpărată între 8 si 10 luni iar prima pereche de exterior între 10 luni si 1 an! Este lesne de înțeles că recomandăm exclusiv mers desculț până la 2 ani!

         Nu-ți face griji dacă micuțul tău nu s-a ridicat încă, sau nu merge singur – fiecare copil are ritmul lui! Am cunoscut copii perfect sănatoși care la 1 an si 6 luni refuzau să meargă singuri iar când au început nu i-a mai putut opri nimeni!

        Acum sunt sigură că subiectul primilor pasi și al primilor pantofi este la fel de sensibil ca și diversificarea. Primii pași sunt o etapă importantă la trecerea către independența copilului și vă recomand cu drag să-i acordați nu numai atenția potrivită dar să-i lăsați timpul necesar derulării firești!

Beneficiile sistemelor de purtare Najell-pentru parinti

MAINI LIBERE

Unul dintre principalele beneficii ale marsupiului este că vă oferă două mâini libere. Oferindu-vă libertatea de a face lucruri în jurul casei, în timp ce interacționați cu copilul. Copilul vă simte apropierea și siguranța și este mulțumit. Când este timpul pentru un pui de somn, ați făcut, probabil, feluri de mâncare și ați aspirat casa și vă puteți bucura de timpul în care bebelușul doarme. Trageti un pui de somn, bucurați-vă de o conversație cu un prieten la o cafenea sau stați jos și citiți o carte bună.

LIBERTATE – Lăsați caruciorul acasă

Cărucioarele sunt unul dintre cele mai apreciate produse pentru bebeluși. Cu toate acestea, în anumite situații, este greu să te deplasezi cu un cărucior. În spații aglomerate și mici, ar putea fi o idee bună să lasati căruciorul acasă. Purtarea bebelușului este alternativa perfectă – dar, pentru a fi una realistă, marsupiul trebuie să fie confortabil atât pentru tine, cât și pentru copilul tău, astfel încât sa poți fi sigur că o poți face pentru mai mult timp.

 LIPIRE

 Când vă purtati bebelușul interacționați în mod constant unul cu celălalt și veți învăța să va cunoașteți mult mai bine. Un copil care este purtat este de obicei mai linistit. Marsupiile va dau mai mult timp să vă bucurați de timpul împreună și să interacționați unul cu celălalt.

LIFESTYLE ACTIV ȘI O VIAȚĂ MAI BUNĂ

Marsupiile pentru bebeluși vă vor face, în mod firesc, sa duceti un stil de viață mai activ. Sunteți în mișcare, fie că faceți lucruri în jurul casei, fie că faceți o plimbare împreună. A trăi un stil de viață activ te ajută să rămâi sănătos, te face mai fericit și probabil vei trăi mai mult. Cu mai multă energie și timp pentru a le împărți cu cel mic. Pe lângă aceasta, sunteți un model mai bun pentru copilul dumneavoastra, arătându-i un stil de viață activ și fericit. Îngrijindu-vă atat pe dumneavoastra cat și de copil.

FERICIRE

 Ca părinți noi, odihna și somnul sunt foarte importante. Dar a fi activ, a întâlni oameni, a face activitati placute,sunt lucruri care ne fac fericiți. Deci, dacă reușiți să combinați odihna și somnul, cu a fi activi și asigurandu-va că veți continua să faceți lucrurile pe care le iubiți, veți avea mai multe șanse să vă bucurați de această nouă etapă a vieții și a timpului cu copilul dumneavoastră. Ca părinte, fericirea și interacțiunea cu copilul dvs. vă vor face copilul mai fericit. Și cand totul se întâmplă,toată lumea e fericită.