Pantofiorii tip „mers descult” – alegerea perfecta pentru primele incaltari

Spread the love

         Pantofii tip mers descult (prewalkers cum mai sunt cunoscuți) sunt singurii care imită perfect senzația de picior desculț (gândește-te că are aprox. 30 grame unul) iar cu cât pielea este mai moale, căptușela mai fină (este un must captușeala pentru că numai astfel poți să-l încalți fără ciorapi- decât în pantofi), cu atât se simte mai confortabil, cu cât sunt mai lejeri pe picior, cu atât îi acceptă mai bine!


        Am avut atat de multe discuții cu diverse mămici care spuneau că nu-si pot permite pantofii de interior și că vor cumpăra șosetele antirapante, încât am decis să fac eu însămi o analiză a situației din punct de vedere economic. Surpriză, pantofii de interior din piele (nu recomand absolut deloc materiale artificiale!) sunt cea mai ieftină variantă pe termen lung, cea mai sănătosă și comodă pentru copilul tău! Cum așa? Hai să analizam corect! Șosetele antiderapante (cele ieftine) devin inutile după doar câteva spălări pentru că le vor cădea brobonelele (testat), iar cele scumpe te costă mult mai mult setul (garantat ai nevoie de minim 6-7 perechi) decât o pereche de pantofi de interior! Să nu mai punem în discuție faptul că mulți copii sunt pufoși, fapt pentru care efectiv nu suportă banda cusută a șosetelor care pare că le strânge cumva degetelele pufoase.


          Prima pereche de pantofi va fi cumpărată de când bebe s-a ridicat singur pe lângă canapea/în pătuț și a facut primii pasi în lateral, numai după ce i-a tocit pe acestia pe afara (doar dacă afară este uscat îi recomand a fi utilizați și la exterior), treci la pantofii mers deculț de exterior cu tălpic flexibil de cauciuc.


          În medie, prima pereche de încăltari de interior trebuie să fie cumpărată între 8 si 10 luni iar prima pereche de exterior între 10 luni si 1 an! Este lesne de înțeles că recomandăm exclusiv mers desculț până la 2 ani!

         Nu-ți face griji dacă micuțul tău nu s-a ridicat încă, sau nu merge singur – fiecare copil are ritmul lui! Am cunoscut copii perfect sănatoși care la 1 an si 6 luni refuzau să meargă singuri iar când au început nu i-a mai putut opri nimeni!

        Acum sunt sigură că subiectul primilor pasi și al primilor pantofi este la fel de sensibil ca și diversificarea. Primii pași sunt o etapă importantă la trecerea către independența copilului și vă recomand cu drag să-i acordați nu numai atenția potrivită dar să-i lăsați timpul necesar derulării firești!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *